• c-linkedin
  • c-flickr

FILM                                         Tel. +31 (0)6 24 87 02 69 - richard@voyart.com                               MAASTRICHT

Copyright 2012 voyart.com

FILM

Op deze pagina kunt u kijken naar en lezen over werk van Voyart Films.

1/5

Het Veiligheidshuis

Het Veiligheidshuis is een informatieve 'belevingsfilm' over de werkwijze van de gezamenlijke veiligheidshuizen Limburg.

Voyart Films schreef samen met drie procesmanagers van de Veiligheidshuizen het script dat gebaseerd is op bestaande verhalen.

In de film zien we een drugsverslaafde veelpleger die zijn oma mishandelt. De diverse ketenpartners van het Veiligheidshuis komen in beeld: jeugdzorg, woningcorporatie, reclassering, maatschappelijk werk, politie en openbaar ministerie e.a. De film zal vertoond worden aan professionals en politici om een beter inzicht te geven in de werkwijze van Het Veiligheidshuis en zo een groter draagvlak te creëren.

In september 2012 is de film in première gegaan in Maastricht. De kritieken waren positief.

1/8

La Boîte à Joujoux

La Boîte à Joujoux is speciaal vervaardigd voor het klassieke muziekstuk van Claude Debussy en uitgevoerd door het Limburgs Symfonie Orkest.

Deze film, getoond op twee horizontale en een verticaal scherm, vertelt het verhaal van een speelgoedkist die tot leven komt.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor de poppen van de beroemde poppenspeler Pieke Dassen, die onder andere bekend werd door zijn optredens in de  shows van Ome Willem.

 

La Boîte à Joujoux, gaat over een soldaat die verliefd is op een pop. De pop is zelf in de ban van een andere pop, maar herkent de ware liefde wanneer de verlegen soldaat de bloem die zij ooit liet vallen een hele tijd later nog steeds blijkt te koesteren.

1/4

De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) vroeg om een zestal voorlichtingsfilms over Alzheimer. Persoonlijke verhalen van familieleden en vrienden van Alzheimerpatienten geven een inkijk in het verloop van de ziekte.

ISAO zamelt geld in voor onderzoek om Alzheimer te kunnen voorkomen. Alzheimer is een van de heftigste vormen van dementie. Mensen die aan de ziekte lijden, trekken zich steeds meer terug in hun eigen wereld en leven steeds sterker in het verleden. Soms herkennen ze niemand meer en liggen enkel nog in foetushouding in hun bed.

U kunt alle films zien via deze link.

Op 31 oktober 2012 is de film, 'Mijn moeder en Alzheimer', geselecteerd bij de 14 beste Alzheimer Video's van 2012 door het Amerikaanse Healthline. U kunt via deze link het artikel en de film zien.

1/8

Freelance werk

Voyart werkt regelmatig als freelancer voor diverse opdrachtgevers, zoals onder andere:

 

1/5

Speerpunten 

voor de Toekomst

De OR van de gemeente Maastricht vroeg om een film waarin op een eigen wijze de toekomstvisie uiteen moest worden gezet. Dit is gedaan door een dag uit het leven van de werknemers te volgen. Zij ontmoeten elkaar en vertellen tijdens hun werk  waar ze nu staan en welke kansen ze al gekregen hebben voor een toekomst bij de gemeente Maastricht.