• c-linkedin
  • c-flickr

FILM                                         Tel. +31 (0)6 24 87 02 69 - richard@voyart.com                               MAASTRICHT

Copyright 2012 voyart.com

FILM

Voor de stilte

Boekhandel Dominicanen

1/4
1/8

Het Veiligheidshuis

1/5

La Boîte à Joujoux

Voor de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO) zijn inmiddels zestal voorlichtingsfilms en in 2013 een korte film over onderzoek dat zij finacieren, gerealiseerd. Persoonlijke verhalen van familieleden en vrienden van Alzheimerpatienten geven een inkijk in het verloop van de ziekte. En in de film over onderzoek zien we dr. Heidi Jacobs haar onderzoek in beeld.

U kunt alle films zien via deze link.

Op 16 september 2013 zal 'ISAO & Onderzoek' in premiere gaan als voorfilm bij de documentaire Forget Me Not. Daarna zal op 21 september, wereldalzheimerdag, dit in meerdere filmhuizen in Nederland gebeuren.

 

Op 31 oktober 2012 is de film, 'Mijn moeder en Alzheimer', geselecteerd bij de 14 beste Alzheimer Video's van 2012 door het Amerikaanse Healthline. U kunt via deze link het artikel en de film zien.

 

ISAO zamelt geld in voor onderzoek om Alzheimer te kunnen voorkomen. Alzheimer is een van de heftigste vormen van dementie. Mensen die aan de ziekte lijden, trekken zich steeds meer terug in hun eigen wereld en leven steeds sterker in het verleden. Soms herkennen ze niemand meer en liggen enkel nog in foetushouding in hun bed.

Het Veiligheidshuis is een informatieve 'belevingsfilm' over de werkwijze van de gezamenlijke veiligheidshuizen Limburg.

Voyart Films schreef samen met drie procesmanagers van de Veiligheidshuizen het script dat gebaseerd is op bestaande verhalen.

In de film zien we een drugsverslaafde veelpleger die zijn oma mishandelt. De diverse ketenpartners van het Veiligheidshuis komen in beeld: jeugdzorg, woningcorporatie, reclassering, maatschappelijk werk, politie en openbaar ministerie e.a. De film zal vertoond worden aan professionals en politici om een beter inzicht te geven in de werkwijze van Het Veiligheidshuis en zo een groter draagvlak te creëren.

In september 2012 is de film in première gegaan in Maastricht. De kritieken waren positief.

Het Veiligheidshuis

In Voor de stilte wordt getoond wat er in mensen omgaat die sterven. Kunnen zij de dood accepteren en loslaten? En hoe gaan zij hiermee om? Aan de hand van talenten en herinneringen delen zij hun ervaring en wordt de zorgmaatschappij en het leven in het hospice in beeld gebracht.

 

Iedereen kan een bijdrage doen via Cinecrowd om deze film te realiseren.

 

Meer informatie vindt je via Zuyderzigt en de website Voor de stilte.

 

La Boîte à Joujoux is speciaal vervaardigd voor het klassieke muziekstuk van Claude Debussy en uitgevoerd door het Limburgs Symfonie Orkest. ​

Deze film, getoond op twee horizontale en een verticaal scherm, vertelt het verhaal van een speelgoedkist die tot leven komt.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor de poppen van de beroemde poppenspeler Pieke Dassen, die onder andere bekend werd door zijn optredens in de  shows van Ome Willem.

 

La Boîte à Joujoux, gaat over een soldaat die verliefd is op een pop. De pop is zelf in de ban van een andere pop, maar herkent de ware liefde wanneer de verlegen soldaat de bloem die zij ooit liet vallen een hele tijd later nog steeds blijkt te koesteren.

Documentaire Caberg/Malpertuis

Het voortbestaan van Boekhandel Dominicanen word door het faillissement van Polare bedreigd. Daarom is er een crowdfunding gestart en die verloopt vanaf dag 1 zeer voorspoedig.  Dit is inmiddels de derde film ten behoeve van crowdfunding vanuit Voyart Richard Dols Films. De dominicanen boekhandel is alleen al qua locatie en gebouw een van de prachtigste boekhandels ter wereld, dus het is mooi om te zien dat het van zoveel mensen steun krijgt.

 

Wat als je als gemeente de zorg krijgt die eerst bij de nationle overheid lag?

Het Sociaal Wijkteam

Het Sociaal wijkteam bestaat uit verschillende hulpverleners en welzijnswerkers die in de wijken Caberg en Malpertuis in Maastricht actief zijn. Zij komen van verschillende organisaties en werken als generalist. Dat betekent dat ze binnen het team zo min mogelijk hun eigen moederorganisatie voorop laten komen en het belang van de client voorop stellen. De dagelijkse werkelijkheid is geen gemakkelijke. In de wijken zijn finaciele problemen en armoede helaas aan de orde van de dag. Dit heeft ook gevolgen voor kinderen en de omgeving. In deze korte film zie je hoe het sociaal wijkteam te werk kan gaan.

 

Het sociaal wijkteam is pas vanaf januari 2013 bij elkaar en is onderdeel van een proefproject van de gemeente Maastricht en verscheiden zorg- en hulpinstanties. Zij proberen tezamen de problemen die mensen dagelijks ondrvinden aan te pakken en uiteindelijk een preventieve rol te krijgen. De documentaire Caberg/Malpertuis geeft een uitgbereid beeld van de wijk en de stand van dit project, wat ook proeftuin wordt genoemd.

 

Zuiderlucht

Het cultureel maandblad Zuiderlucht staat bekend om zijn journalistieke bijdragen over kunst, cultuur en maatschappij in de euregio. Maar heeft net zo goed artikels verder over de grens. Maar het biedt voornamelijk een podium en zicht op een regio waar veel verhalen zijn. Waar kunstenaars en cultuurliefhebbers actief zijn.

Echter hebben zij ook te maken met de teruglopende advertentie markt in de geschreven media. Hierdoor zijn zij op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om het blad betaalbaar te houden en is er de campagne 'Wordt een van de 1000' opgezet. Hierin worden lezers gevraagd begunstiger te worden om zo het voortbestaan van Zuiderlucht te kunnen voorzien. Voyart Films hielp het blad een handje met verschillende film bijdragen waarin Wido Smeets, de hoofdredacteur, kon uitleggen waarom en hoe de stand van zaken zijn. www.zuiderluchtmoetblijven.eu

La Boîte à Joujoux 2.0

La Boîte à Joujoux in een nieuw jasje, een nieuwe uitvoering door Guy Vandromme, Jurgen Delnaet en Richard Dols. Op basis van het eerdere werk gemaakt voor het Limburgs Symfonie Orkest kwam Guy Vandromme met de vraag of er een mogelijkheid is het op een nieuwe wijze te vormen. Dat is gelukt. De premiere was op het Klara4Kids festival in Antwerpen. De foto's geven een indruk. Bianco Nero, die de productie voor de voorstelling opzet kijkt momenteel of er voorstellingen in 2014 kunnen komen. Mocht u geinteresseerd zijn? Dan kunt u via het contactformulier of rechtstreeks met Bianco Nero via deze link contact opnemen. 

1/8

Freelance werk

Voyart werkt regelmatig als freelancer voor diverse opdrachtgevers, zoals onder andere:

 

1/5

Speerpunten 

voor de Toekomst

De OR van de gemeente Maastricht vroeg om een film waarin op een eigen wijze de toekomstvisie uiteen moest worden gezet. Dit is gedaan door een dag uit het leven van de werknemers te volgen. Zij ontmoeten elkaar en vertellen tijdens hun werk  waar ze nu staan en welke kansen ze al gekregen hebben voor een toekomst bij de gemeente Maastricht.